+601 35 287 139 sham@organics.com

Biomas, Sisa kepada Tenaga

Fakta nyata kami adalah peningkatan pengeluaran tenaga semakin tidak terhingga. Sisa seperti biomas, sisa perbandaran atau sisa klinikal memberikan penyelesaian ideal untuk pengeluaran tenaga sama dengan pengeluaran arang, pengurangan kepada abu atau pengeluaran elektrik untuk kegunaan sendiri atau dieksport/dijual.

Keperluan

Penjanaan dan pengelolaan sampah adalah keperluan yang terus-menerus yang memerlukan teknik yang canggih bagi memastikan bahwa jumlah kemusnahan Alam Sekitar adalah minimum. Penyelesaian yang ideal adalah untuk mempertimbangkan bahan buangan bukan sebagai masalah tetapi sebagai peluang untuk meletakkan kembali sebagai ekonomi yang berguna. Ekonomi sekeliling, sisa dan pengurusannya berada disini.

Penyelesaian

Di mana saja pembuangan sisa ditempatkan, Pyroclast® adalah penyelesaian yang sempurna. Ia mungkin segera dihantar ke tapak pelupusan, dipasang bekas ISO standard dan berfungsi dengan minimum. Ia mampu beroperasi dua puluh empat jam sehari, mengendali sisa dan menghasilkan abu bersih. Ini tertakluk kepada stok makanan sisa pepejal Perbandaran tradisional. Di mana perlu, produk itu boleh menjadi char karbon. Carbon char adalah perawat tanah yang dicari serta cara untuk mengurangkan karbon (gas rumah kaca) di atmosfera.

Pengeluaran Feedstock

Pengurusan Sisa telah berkembang selaras dengan bahan buangan yang sedang dihasilkan. Seringkali terlalu banyak untuk ditangani oleh mekanisme tradisional. Pembakaran berskala besar bukanlah penyelesaian terbaik untuk rawatan malah ianya tidak boleh dilaksanakan semata-mata kerana kos atau pandangan negatif.

Pyrolysis dan gasifikasi dengan cepat menjadi alternatif bagi yang berdaya maju untuk rawatan sisa, terutama pada skala yang lebih kecil di mana ruang dan anggaran adalah pertimbangan.

Bahan mentah menentukan teknologi yang akan digunakan untuk merekabentuk loji dengan tepat. Pemaju mesti memahami sepenuhnya tentang bahan mentah, syarat pengeluaran, penyimpanan dan pelupusannya. Sebaik sahaja difahami, penyelesaian teknologi boleh direka untuk menyesuaikan keperluan laman web ini.

Penggerak pantas

Di mana pembuangan sisa mudah diperlukan, Pyroclast® adalah penyelesaian yang ideal. Dilancarkan ke dalam bekas ISO standard, ia boleh diangkut dengan serta-merta ke tapak dan berfungsi dengan minimum kerja tapak. Ia mampu beroperasi dua puluh empat jam sehari, mengambil sisa dan menghasilkan abu bersih. Tertakluk kepada stok makanan sisa pepejal perbandaran tradisional.

Di mana diperlukan char karbon, penghawa tanah yang baik dan juga cara untuk mengurangkan karbon (gas rumah kaca) di atmosfera, dapat dihasilkan.

Pyroclast® boleh didapati dalam dua kapasiti: 12 tan dan 24 tan sehari dan pelbagai modul boleh digunakan untuk hasil yang lebih besar. Dengan sisa pepejal perbandaran biasa ini akan berubah menjadi antara 0.25 MW dan 1 MW merentasi kedua-dua saiz. Sisa kering dengan kandungan plastik yang tinggi akan menghampiri maksimum dengan unit yang lebih besar. Setiap lokasi adalah berbeza dan perlu ditaksir secara individu.

Pendekatan Teknologi

Pengeringan dibahagian depan bukanlah keperluan penting. Pengeringan akan berlaku didalam proses pirolisis. Walau bagaimanapun pengering dibahagian depan meningkatkan kapasiti dan boleh ditambah sebagai pilihan.

Saham makanan biomass basah pada mulanya dicincang ke saiz maksimum yang boleh diterima. Mereka kemudiannya dihantar ke dalam pirolisis melalui saluran Skru Pemampat ( Compacting-Feed Screw).

Pyrogas dan Syngas akan dimusnahkan dalam oksidiser terma suhu tinggi untuk memastikan perlindungan alam sekitar yang maksimum. Haba yang tidak digunakan dilepaskan.
Pyroclast direka untuk menangani pembuangan sisa. Walau bagaimanapun ia juga boleh menghasilkan tenaga.

Pilihan untuk Penggunaan

Pyroclast juga boleh dipasang dibangunan untuk aplikasi jangka panjang yang digunakan sebagai kaedah pelupusan utama dalam komuniti kecil. Ia mungkin dijalankan dalam kempen operasi yang dikendalikan secara berterusan kerana ianya mudah apabila diperlukan.

Sisa yang dikeluarkan (Output) dari unit ini adalah abu dan haba. Bagi kebanyakkan projek Sisa Pepejal Biomas dan perbandaran, abu adalah tidak toksik dan boleh digunakan dalam pelbagai industri sebagai ejen pukal. Haba boleh digunakan atau dilepaskan. Idealnya, ia boleh digunakan tetapi tidak praktikal secara komersial.

Di mana pilihan, pengegasan karbon karbon boleh ditinggalkan. Ini akan menghasilkan pengeluaran Karbon Char yang boleh digunakan untuk merawat tanah, seperti yang digambarkan dalam Rajah Sankey di bawah.

Muat turun helaian data kami

The Pyroclast

Waste mangement, carbon creation

Pyroclast Carbon

Waste conversion, carbon creation

ORGANICS GROUP

Kami sentiasa berusaha memperbaiki laman web kami. Jika anda perasan apa-apa yang tidak betul, sila hubungi kami

Organics Privacy Policy

Data Privacy and Protection Policy

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial