+601 35 287 139 sham@organics.com

Bahan Api RDF

Pengeluaran dan Pengawalan Bahan Api RDF

 

Refuse Derived Fuel

 

Refuse Derived Fuel

Jenis 2

 

Refuse Derived Fuel

Taip 3

 

Refuse Derived Fuel

Jenis 4

Organics Menghasilkan dan Membekalkan Bahan Api RDF

Refuse-derived fuel (RDF)

RDF adalah bahan api yang dihasilkan daripada pelbagai jenis sisa seperti sisa pepejal perbandaran (MSW), sisa industri atau sisa komersial.

RDF terdiri daripada komponen yang sebahagian besarnya mudah terbakar tidak boleh dikitar semula seperti plastik (tidak termasuk PVC), kadbod kertas, label, dan bahan beralun lain. Fraksi ini dipisahkan oleh langkah-langkah pemprosesan yang berbeza dan pemisahan bahan ferus dan bukan ferus, kaca, batu dan bahan-bahan yang lain.

Bahan kemudian dicincang menjadi ukuran bijirin seragam atau Pelletized untuk menghasilkan bahan homogen yang digunakan dikilang Simen, kuari batu kapur, loji kuasa arang batu atau sebagai ejen pengurangan dalam relau keluli mengantikan bahan api fosil.

RDF 2

Bahan-bahan seperti kaca dan logam dikeluarkan semasa diawal pemprosesan kerana ia tidak mudah terbakar. Logam dikeluarkan menggunakan magnet dan kaca menggunakan pemeriksaan mekanikal.

Bahan ringan mempunyai nilai kalori yang lebih tinggi dan mereka membuat RDF terakhir. Bahan berat biasanya akan terus menjadi tapak pelupusan. Bahan baki boleh dijual dalam bentuk yang diproses (bergantung kepada proses rawatan) sebagai campuran biasa atau ia boleh dimampatkan menjadi bahan bakar, batu bata atau kayu pelet dan digunakan untuk tujuan lain sama ada secara sendiri atau dalam proses kitar semula rekursif.

RDF diekstrak daripada sisa pepejal perbandaran dan juga sisa lain yang menggunakan campuran kaedah rawatan mekanikal atau biologi.

“Ancaman terbesar planet kita adalah mempercayai bahawa orang lain akan menyelamatkannya.”

Robert Swan, OBE

RDF 3

RDF boleh digunakan dalam pelbagai cara untuk menghasilkan elektrik. Ia boleh digunakan di samping sumber bahan bakar tradisional di loji janakuasa arang batu. Di Eropah RDF boleh digunakan dalam industri Simen Klin, di mana piawaian ketat Arahan Pembakaran Buangan dipatuhi.

RDF juga boleh dimasukkan ke dalam modul penggenapan arka plasma & tumbuhan pirolisis. Di mana RDF mampu dibakar secara bersih atau mematuhi Protokol Kyoto, RDF dapat menyediakan sumber dana jika kredit karbon yang tidak digunakan dijual di pasaran terbuka melalui pertukaran karbon.

RDF 4

Menurut piawaian ASTM E856-83 (2006), RDF boleh dikelasifikasikan kepada 7 kategori. Bahan yang dibentangkan di sini ditakrifkan sebagai “Type 4”. Sisa mudah terbakar yang diproses menjadi bentuk serbuk, 95% berat melewati skrin 10 mesh (2.0 mm persegi) yang dinamkan RDF Powder. Parameter boleh disesuaikan mengikut spefikasi yang diperlukan.

Ini menjadikan RDF4 sesuai untuk pembakaran langsung di pembakar udara paksa industri.

Muat turun helaian data kami

Refuse Derived Fuel

A Viable Fuel

RDF Type 2

RDF Type 2

RDF Type 3

RDF Type 3

RDF Type 4

RDF Type 4

ORGANICS GROUP

Kami sentiasa berusaha memperbaiki laman web kami. Jika anda perasan apa-apa yang tidak betul, sila hubungi kami

Organics Privacy Policy

Data Privacy and Protection Policy

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial